Dobrodosli na kuhanjedario.blogspot.com

Zovem se Dario Smerecinski ovaj blog je napravljen ljubiteljima kotlica i dobre klope uzivajte. Samim time sto volim kuhati volim i dobro sjest za stol. Ovdje cete naci razne specijalitete koje sam iskušao i stvarno su fantasticni ukoliko imate kakvih pitanja u vezi kuhanja slobodno mi se obratite na smerecinski1@gmail.com pokusat cu vam pomoci svojim znanjem i tehnikom kuhanja

Dobar tek i ugopdne pripreme ovih specijaliteta

četvrtak, 26. svibnja 2011.

Riblji paprikas ili (fisch paprikaš)

Za pripremu fisch paprikasa potrebne su sljedece namirnice i to:
-jedan šaran od 1 kg ili vise
-jedna stuka od 1 kg ili vise
-jedan som od 1 kg ili vise
-jedan amur od 1 kg ili vise
-manje ribe npr klen, crvenorepka
-Crveni luk
-Bjeli luk
-paprika
- mrkva
Karlovacko pivo
-persin
-cili ili ljuti feferon
-rajcica
-sol
-papar
-vegeta
-crvena mljevena paprika (slatka)
-fant za riblji paprikas

Priprema:
Fisch paprikas se radi na sljedeci nacin ja ga kuham u kotlicu 13 litara na sljedeci nacin
prvo u kotao dodamo ulje i kada se ulje zagrije dodamo nasjeckani luk mrkvu, papriku kada povrce pusti vodu postepeno dodajemo vodu i pola litre karlovackog piva u vodu stavimo vegetu sol papar cili kako bi se povrce kuhalo u zacinima dodamo nasjeckani persin i bjeli luk povrce kuhamo od prilike 2 sata umjesamo koncentrat od rajcice i kada zakipi dodamo ribu riba mora bit isjecena na vece komade kakon se nebi raskuhala kad dodamo ribu vise ne mjesamo nego samo vrtimo kotao na lancu moramo imat na umu da fisch uvijek mora kipit ne smije prestat vrenje riba se kuha po prilici 15 do 20 minuta na kraju dodamo fant crno vino i crvenu papriku posluzimo toplo s tjesteninom.
Uz ovo jelo preporucujem Crno Vino Frankovku.

Dobar tek i ugodna priprema

 U vezi nejsnoca obratite se na smerecinski1@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar