Dobrodosli na kuhanjedario.blogspot.com

Zovem se Dario Smerecinski ovaj blog je napravljen ljubiteljima kotlica i dobre klope uzivajte. Samim time sto volim kuhati volim i dobro sjest za stol. Ovdje cete naci razne specijalitete koje sam iskušao i stvarno su fantasticni ukoliko imate kakvih pitanja u vezi kuhanja slobodno mi se obratite na smerecinski1@gmail.com pokusat cu vam pomoci svojim znanjem i tehnikom kuhanja

Dobar tek i ugopdne pripreme ovih specijaliteta

četvrtak, 26. svibnja 2011.

Kuhanje i razni specijaliteti !!!: Zecji paprikas poznatiji kao (haznfefer)


Zecji paprikas poznatiji kao (haznfefer)

[Image]Zecji paprikas se obicno kuha u kotlicu ja koristim tronozac kotlic od 13 litara.
Za pripremu ovog specijaliteta potrebne su vam sljedece namirnice.
- Zec min 2 kg
- Ulje ili svinska mast
- Sanpinjoni
- Crveni luk
- Bijeli luk
- Paprika
- Mrkva
- Persin
- Celer
- Papar
- Sol
- Vegeta
- Cili ili ljuti feferon
- Crvena mljevena paprika (slatka)
- 3 dcl Bjelog ili Crnog Vina

Priprema
Zeca treba ostaviti u pacu najmanje 2 dana a pac se sastoji od bjelog luka ulja papra soli vegete malo vina nasjeckanog persina i malo vlasca.
U kotlic staviti ulje da prekrije dno kotlica kada se ulje zagrije dodati nasjeckani crveni luk mrkvu papriku kada povrce pusti vodu dodati sanpinjone te svaki cas mjesati kako nebi zagorilo kada sanpinjoni puste vodu dodati nasjeckani persin  vlasac i celer kuhati od prilike 10 do 15 min i staviti zeca kada se meso pocinje kuhat dodati vode te kako voda ispariva dodavati jos vode kada vidite da imate dovoljno vode umetnite koncentrat od rajcice te sve skupa kuhati sat i pol te dodati krunpir ne presitno narezan krunpiru treba 15 do 20 minuta kada je krunpir kuhan posolite popaprite povegetite dodate 3 dcl vina i maknite kotao s vatre uz ovo jelo preporucujem Bjelo vino Malvazija.

   Dobar tek i ugodna priprema ovog jela

 Ukoliko imate kakvih pitanja slobodno mi se obratite na e mail adresu smerecinski1@gmail.com

2 komentara: