Sastojci
Ulje
Mljeveno meso
Suha slanina
Kobasice najbolje kranjske
Dvije glavice crvenog luka
Vegeta
Sol
Papar
Crvena mljevena paprika
Ljuti feferon
Priprema
Na zagrijanom ulju u dubljoj posudi kratko popecite mljeveno meso. Dodajte pancetu narezanu na kockice i kobasice narezane na kolutiće pa sve popecite na srednjoj vatri dok panceta ne postane prozirna.
Mesu dodajte očišćeni i sitno nasjeckani luk, oprane i na četvrtine narezane šampinjone i žlicu Vegete. Lagano popecite oko 5 minuta dok voda od šampinjona ne ispari.
Dodajte crvenu mljevenu papriku, feferon, čili u prahu, koncentrat rajčice i sve popecite još oko 1 minutu.
Zalijte s 1 l tople vode. Poklopite, pustite da zakuha, pa smanjite vatru na najslabije i kuhajte 10-15 minuta.
U međuvremenu otvorite limenke graha, ocijedite i isperite grah.
Nema komentara:
Objavi komentar